Het Lagoa do Fogo staat voor het vuurmeer, aangezien het een meer is dat is ontstaan als gevolg van een uitbarsting van een vulkaan. De krater die daarbij werd gevormd heeft gezorgd voor de omtrek van dit prachtige meer. Uiteraard is het vooral deze historische kennis die bijdraagt aan de waarde en pracht van dit aantrekkelijke kratermeer. De uitbarsting heeft plaatsgevonden in de 16e eeuw, waardoor het meer er reeds honderden jaren ligt.

Vandaag staan wij boven aan de steile afdaling om het meer daar beneden te bezoeken. Bij de auto zie ik dat de andere bezoekers teenslippers omruilen voor degelijke wandel stappers. Zouden onze Tevas genoeg zijn om de afdaling te maken, we zullen zien. Tijdens de afdaling komen we zwaar ademende wandelaars tegen die de weg weer omhoog beklimmen. Ik moedig ze aan om te melden dat het nog 1 uurtje open is, ik mag de boel graag wat overdrijven. Dat zorgt dan weer voor een glimlach en wat meer klim moed.

Wij dalen nog steeds af over het bergpad als ware berggeiten.

En dan wordt de helling verruild voor een gelijkvloers, we wandelen langs de rand van het meer welke vele strandjes heeft.

 

Jammer genoeg laat het bord weten dat zwemmen verboden is. Ik vraag me af waarom en de borden geven ook geen reden aan. Ik krijg het gevoel dat ze de toeristen uit het water willen houden om een massaal strand tafereel te voorkomen. Mees en ik kunnen een duik in dit prachtige meer niet laten.

Na weer fris en fruitig te zijn maken we ons weer op voor de klim omhoog. Het is een graad of 27 dus het is een prima temperatuur. Later deze week wordt het waarschijnlijk 10 graden warmer. Voordat we omhoog gaan laten we eerst nog even onze familie naam in steen achter op het standje. De klim gaat ons goed af, hier en daar moeten we Mees wat remmen aangezien die als een steenbok omhoog springt. Eenmaal boven genieten we nog even van het uitzicht en onze familie naam.

e
                                                         Je kun het beste even inzoomen……..

 

Het was een prachtige wandeling in een super groene omgeving. Dat is echt zo heerlijk hier, overal waar je kijkt is het groen. Het is net of je in een enorme teletubbie wereld rondloopt. Overal waar je kijkt denk je OOO OOO.

Wat het morgen wordt, wie zal het zeggen.

 

Groet vanuit het buitenleven

 

2 thoughts on “31-07-2018 Sao Miguel, “Lagoa do Fogo”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.