Teleurstelling………………

Ik heb al enige tijd mijn vizier gericht op de Vidda Pro van Fjalraven. Een prachtige outdoor broek in de kleur olijf groen. Een bezoek aan Bever is altijd een feestje en laat ik daar nu om de hoek werken. Een klein half jaartje geleden liep ik er binnen en heb ik de broek even gepast om zeker te weten welke maat mij het beste past. Als ik in de spiegel kijk dan zie ik een broek die mijn buitenleven zal verrijken. Een duurzaam stuk stof.

Het is een broek met een prijskaartje en ja je kunt die pinpas gemakkelijk trekken en door de betaalsleuf halen maar dat is niet helemaal mijn ding. Ik verdiep me vaak in het product wat ik wil kopen door te lezen en reviews te kijken. Maar ik wist het zeker voor deze broek ga ik sparen. Want het is leuk om voor iets te sparen en je te kunnen verheugen op dat moment van aanschaf.

Een aantal weken gelden was het moment daar, ik had wat bever cadeau bonnen gekregen en de losse euro’s die ik had weggelegd maakte het dat het bedrag compleet was. Vanuit mijn werk loop ik vol plezier richting de stad en ik twijfel om eerst de broek te kopen en dan een patatje te eten of andersom. Ik kies voor de tweede optie.

De roltrap brengt me bij de outdoor afdeling en mijn hartje gaat al iets sneller kloppen. Bij de afdeling broeken bemerk ik dat er 25% korting op de broeken is. Best leuk maar moet ik echt blij zijn? Bij het vak van mijn keuze zie ik een grote leegte. Twee broeken liggen er nog, mijn maat? Nee natuurlijk niet, maat 60 en 56.

Een goed gemutste jonge medewerker vraagt of ik het kan vinden wat ik wil, ik hoor dat mijn eigen toon niet echt vriendelijk is als ik hem met een nee beantwoord. Ik leg mijn situatie uit en stel hem op de hoogte van mijn spaaractie. Hij lacht het wel vriendelijk weg maar ik heb de behoefte om hem met zijn voorhoofd op het beeldscherm te slaan terwijl hij kijkt of het product elders nog verkrijgbaar is. Een schijnbeweging om mijn teleurstelling even in de koelkast te zetten. Zijn computer actie levert niets op, zelf online is de broek niet meer leverbaar. Oja hij had hem nog wel in een ander kleurtje, zwart met grijs.

Zwart met grijs, ja het is een broek die prima bij mijn huidige stemming past, maar voor een buitenman is groen de kleur. Of de broek nog in het assortiment kwam moest hij me ook schuldig blijven. Diep teleurgesteld verlaat ik de winkel maar niet voordat ik alle paspoppen heb geïnspecteerd op een olijf groene broek. Ook dat levert niets op. Dan maar een patatje halen als schrale troost. Ook deze smaakt niet zoals ik verwacht had.

Met een lege tas reis ik af naar huis waar ik de klantenservice van bever bel, ja meneer de broek komt weer terug in ons assortiment. Met die gedachte in mijn achterhoofd pak ik mijn ouwe spijkerbroek uit de kast om in mijn buitenkamp te bezoeken. De volgende keer wellicht in mijn nieuwe Vidda Pro.

Een groet van de buitenman zonder broek………..

 

 

 

Het vervolg………………………….

Twee weken geleden waag ik me weer eens in de winkel om de broeken afdeling te bezoeken maar vanaf een grote afstand zie ik het vak nog steeds ernstig leeg is. Mijn oog valt op een paspop die de broek aan heeft in het rood met grijs. Ik moet eigenlijk zeggen dat het best een mooi kleurtje is. Van mijn maat is er nog één aanwezig. De verkoopster tipt mij dat over een week er een uitverkoop is. Ik kies ervoor om te wachten. Kan ik ook nog even aan de kleur wennen.

Op de maandag sta ik gelijk op de stoep als de aanbieding in gaat. Best lekker 25% korting. Maar je raadt het waarschijnlijk al mijn maat was inmiddels ook uitverkocht. Maar de computer vertelt me dat hij bij een ander filiaal nog beschikbaar is. Drie dagen later krijg ik een mailtje dat de broek is gearriveerd bij Bever Haarlem. Ik zoek er nog even een bijpassend bloesje bij en het buitenleven kan niet meer om mij heen. Voor het wildkamperen moet ik iets zorgvuldiger zijn in deze kleuren.

Gisteren de eerste kilometers gemaakt in de nieuwe broek, dan wel met schoenen aan. Hij zit loopt en staat als gegoten.

Groet uit het buitenleven en wie weet kom ik jou wel tegen, om mij kun je niet heen.

De buitenman

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.